Wij zijn vriendinnen
  • Lieke schrijft vaak in haar dagboek.
    Ze maakt van alles mee.
    Lees hieronder wat ze schrijft!

Dagboek van Lieke - Blz 22

Hoi dagboek,

Weet je nog dat ik ruzie had met Jolien? Dat vond ik heel naar. Maar gelukkig is het weer goed. Jolien kwam naar mij toe. Ze zei: Sorry dat ik zo stom deed. Ik was meteen niet meer boos!

Gisteren gebeurde er iets geks. Opeens zat er een konijn in onze tuin. Hij was wit met bruine vlekken. Maar ik heb helemaal geen konijn. Dit konijn was vast ontsnapt! Gelukkig hadden Eva en ik een plan. We tilden het konijn in een grote houten kist. Daarna deden we er wat blaadjes sla en een bakje water bij. Zo had hij een fijn logeer-huisje.

Daarna gingen we langs alle huizen in de straat. We belden overal aan om te vragen of er soms een konijn kwijt was. Pas bij het negende huis hadden we geluk! Daar woonde een meneer met een baard. Het konijnenhok in zijn achtertuin was leeg. De deur was open. De meneer had het deurtje niet goed dichtgedaan! Hij was heel blij dat zijn konijn bij ons in de tuin was!

´s Avonds kwam de meneer nog aan de deur. Hij had voor Eva en mij een zak snoep bij zich. Om ons te bedanken! Aardig, he? En lekker!

groetjes van Lieke

 

Blader in Liekes dagboek