Wij zijn vriendinnen
  • Heb jij een probleem? Pieker je ergens over?
    Lieke wil jou graag helpen.
    Vraag haar om raad!

Ik ga snel huilen. Wat moet ik doen?

Hoi Lieke,

Ik zit ergens mee. Want ik ga heel snel huilen. Soms is er eigenlijk niets aan de hand. Dan stoot ik mijn teen. Of de punt van mijn potlood breekt af. En hop, ik huil alweer. Kinderen noemen mij soms een ‘huilebalk’. Wat moet ik doen?

Groetjes van Hannah (7)

Hoi Hannah,

Als er iets naars gebeurt, is het helemaal niet gek dat je huilt. Dan komen de tranen soms vanzelf. Huilen kan dan best een beetje helpen. Daarna voel je je opgelucht!

Maar jij huilt ook om dingen die eigenlijk niet zo erg zijn. Daarom geef ik je een paar tips!

Doei!
Lieke

Tip van Lieke 1

Het is niet aardig als kinderen jou een ‘huilebalk’ noemen. Je mag best zeggen dat je dat niet leuk vindt. Bijvoorbeeld zo: ‘Ik vind het niet aardig dat je mij zo noemt.’

Tip van Lieke 2

Soms huil je misschien om dingen die niet zo belangrijk zijn. Bijvoorbeeld omdat iemand flauw tegen je doet, of omdat er iets kleins misgaat. Eigenlijk kun je je tranen dan beter inhouden. Haal je schouders er gewoon over op.

Tip van Lieke 3

Voel je dat er tranen onderweg zijn? Denk dan snel aan iets leuks. Bijvoorbeeld aan je verjaardag, of aan een grappige mop. Dan voel je je vanzelf beter!

Tip van Lieke 4

Moet je nog steeds huilen om kleine dingen? Schrijf dan in je dagboek. Dat kan echt helpen! Schrijf gewoon op waar je mee zit. Dan is het daarna uit je hoofd.