Wij zijn vriendinnen
  • Heb jij een probleem? Pieker je ergens over?
    Lieke wil jou graag helpen.
    Vraag haar om raad!

Ik ben zenuwachtig voor het schoolreisje

Hoi Lieke,

Over drie weken gaat mijn klas op schoolreisje. Ik ben nu al zenuwachtig.

Ik weet niet waar we naartoe gaan. Dat wil de juf niet zeggen. Het is nog een verrassing. Ik wou dat ik het wist. Ik kan er niet van slapen.

Groetjes van Sia (9)

Dag Sia,

Ik snap best dat je een beetje zenuwachtig bent. Een schoolreisje is toch best spannend. Maar het wordt vast heel leuk!

Ik heb wel wat tips voor jou.

Liefs van Lieke

Tip van Lieke 1

De juf denkt goed na over een schoolreisje. Ze zoekt iets uit wat alle kinderen leuk vinden. Iets wat niet eng is, maar gewoon fijn voor iedereen. De juf regelt dat alles goed gaat. Vaak gaan er ook ouders mee om te helpen. Er kan dus eigenlijk niets misgaan. Je hoeft je geen zorgen te maken!

Tip van Lieke 2

Zit er een lief meisje in jouw klas? Vertel haar dat je zenuwachtig bent voor het schoolreisje. Vraag haar of zij je een beetje kan helpen. Dat wil ze vast wel! Soms worden er groepjes gemaakt tijdens het schoolreisje. Vraag dan aan de juf of jullie samen in een groepje mogen. Leg uit dat je het een beetje eng vindt, en dat je het fijn zou vinden als je bij jouw vriendin mag blijven.

Tip van Lieke 3

Ben je nog steeds zenuwachtig? Vertel het dan aan een van je ouders. Leg uit waar je bang voor bent. Misschien willen ze wel met de juf praten. Je kunt het ook zelf aan de juf vertellen. Vind je dat lastig? Schrijf dan een briefje en geef het aan de juf:

Lieve juf _________
Binnenkort gaan we op schoolreisje.
Dat vind ik heel leuk. Maar ik ben ook een beetje bang.
Ik kan er niet van slapen.
Kun je mij helpen?
Groetjes van __________