Wij zijn vriendinnen
  • Heb jij een probleem? Pieker je ergens over?
    Lieke wil jou graag helpen.
    Vraag haar om raad!

Ik ben niet uitgenodigd voor het feestje.

Hoi Lieke,

Gisteren was een meisje uit mijn klas jarig. Ze trakteerde prikkers met knakworstjes erop. In de pauze deelde ze uitnodigingen uit voor haar feestje. Heel veel meisjes kregen er een. Maar ik niet. Terwijl ze wel om mijn feestje is geweest.

Ik ben heel verdrietig.

Groetjes van Roos (8)

Dag Roos,

Wat jammer dat je niet bent uitgenodigd voor het feestje.

Ik kan me voorstellen dat je dat niet leuk vindt. Maar je moet er niet mee zitten.

Ik geef je wel een paar tips. Dan voel je je vast beter!

Groetjes van Lieke

Tip van Lieke 1

Het is niet gek dat je er verdrietig om bent. Dit soort dingen zijn best een beetje moeilijk. Maar probeer wel flink te zijn. Word niet boos op het jarige meisje. Vraagt een ander kind of jij ook bent uitgenodigd voor het feestje? Zeg dan: ‘Nee, ik ben niet uitgenodigd. Maar ik wens jullie veel plezier! Het wordt vast leuk.’

Tip van Lieke 2

Dat je niet bent uitgenodigd voor het feestje, betekent niet dat de jarige jou niet aardig vindt. Ze vond het vast heel moeilijk om te kiezen. Misschien mocht ze wel niet zo veel kinderen uitnodigen voor het feest. Het ligt in elk geval niet aan jou!

Tip van Lieke 3

Ga op de dag van het feestje zelf ook iets leuks doen. Knutsel een olifant, bouw een hut in de tuin of bak een grote schaal koekjes. Kijk ook eens bij de doe-tips van Lieke. Er staan hele leuke ideeën bij!