Wij zijn vriendinnen
  • Heb jij een probleem? Pieker je ergens over?
    Lieke wil jou graag helpen.
    Vraag haar om raad!

Hoe kan ik Lisa helpen om lief te worden?

Hoi Lieke,

Er zit een nieuw meisje in mijn klas. Ze heet Lisa. Vaak doet ze niet lief. Dan is ze boos, of ze doet onaardig. Ik denk dat ze dat zelf ook niet leuk vindt. Hoe kan ik Lisa helpen om lief te worden?

Groetjes van Stefanie (8)

Hallo Stefanie,

Wat een moeilijke vraag! Ik hoop dat ik je een beetje kan helpen. Ik geef je een paar tips. Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Helpen mijn tips niet? Misschien kun je er dan eens over praten met je vader of moeder, of iemand anders die je lief vindt. Grote mensen hebben ook vaak handige tips!

Dag!
Lieke

Tip van Lieke 1

Geef het goede voorbeeld. Probeer aardig en vrolijk te doen tegen Lisa. Zo merkt Lisa vanzelf dat lief doen veel fijner is.

Tip van Lieke 2

Misschien voelt Lisa zich niet blij. Als je je rot voelt, is het moeilijk om lief te doen. Je kunt vragen: ‘Hoe gaat het met je?’ of ‘Je lijkt een beetje somber. Zal ik een mop vertellen?’ Dan voelt ze zich vast beter.

Tip van Lieke 3

Als Lisa nog steeds niet lief doet, mag je dat best tegen haar zeggen. Zo dus: ‘Ik wil graag met je spelen. Maar als je onaardig doet, vind ik het niet leuk. Dan speel ik liever met iemand anders.’